Alternatief voor trambrug Oosterhamrikkanaal

by

B&W: Geen trambrug maar park, tussen Oosterhamrikkade en Bloemsingel

Als het aan B&W van Groningen ligt komt er geen trambrug over het Oosterhamrikkanaal, tussen de Bloemsingel en de Oosterhamrikkade. Dat blijkt uit een voorstel dat B&W (PDF) binnenkort aan de gemeenteraad doen. Tot nu toe werd in de plannen uitgegaan van een brug op deze locatie, waar nu de CiBoGa-boot ligt. B&W stellen voor het laatste gedeelte van het kanaal te dempen en hier een parkachtige omgeving te realiseren, met bomen en een vijver. Aan de rand van het nieuwe park is ruimte voor de tram richting Kardinge.

Het voorstel van B&W kent meerdere voordelen. Zo kan het park fungeren als verbindend element tussen de Korrewegwijk en de nieuwe wijk op het CiBoGa-terrein. Bovendien is deze oplossing goedkoper dan de aanleg van een trambrug. De helft van het bedrag dat zo kan worden bespaard willen B&W uitgeven aan de groenstructuur aan de noordzijde van het Oosterhamrikkanaal.

Afgevaardigden van diverse organisaties rondom het betreffende gebied staan positief tegenover het voorstel van B&W. Hopelijk denkt de gemeenteraad er ook zo over.

UPDATE: Op 20 juni 2012 heeft de gemeenteraad met grote meerderheid dit voorstel aangenomen. Slechts de anti-trampartijen VVD en Stadspartij steunden het voorstel niet.

Tags: , , , ,


%d bloggers liken dit: