Provinciale Staten akkoord met RegioTram; aanbesteding kan beginnen

by

Zojuist is bekend geworden dat de vergadering van de Provinciale Staten akkoord is gegaan met de aanleg van de RegioTram. Hiermee is voorlopig de laatste politieke barrière op weg naar de terugkeer van de tram in Groningen genomen. De aanbesteding kan beginnen!

De Partij van het Noorden, de VVD en D’66 waren de tegenstemmers, de rest ging akkoord. Daarmee is het voorstel om door te gaan met het project en daarvoor ook vanuit de provincie de nodige financiële middelen beschikbaar te stellen, met 36 tegen 7 stemmen aangenomen.

Wij willen vanuit GroningerTram.Com de Groninger bevolking van harte feliciteren. Hoewel lang niet iedereen er zo over denkt, heeft Groningen, zowel de stad als het ommeland, een grote stap voorwaarts gemaakt!

3 Reacties to “Provinciale Staten akkoord met RegioTram; aanbesteding kan beginnen”

 1. M.Tomale Says:

  Een inhoudelijke kritsche toelichting zou vragen om een uitgebreide discussie en daar zijn deze websites niet voor bedoeld. Ik kan begrijpen dat het college zich in allerlei bochten wringt om als een progressief modern college voor de dag te komen en Groningen op de kaart probeert te zetten, maar vergeet niet dat het nuchtere Groningen nog lang niet klaar is voor zulke ambitieuse projecten. Zolang de burger steeds meer moet inleveren en het college zoveel geld verkwist op de verkeerde plaatsen en op de verkeerde momenten zal dit altijd als onacceptabel worden ervaren. Lostaand van het feit wat de economische impuls is van de Tram, de haalbaarheid en de gevollgem voor het openbaar vervoer in de stand en de wijken eromheen.
  Hoop dat deze korte noot voldoet aan uw vraag.

 2. M.Tomale Says:

  Net als het Forum, de zoveelste mislukking van het college. Wanneer zien ze het licht eens…(zucht!)

  • Karrs Says:

   Heeft u nog iets inhoudelijks toe te voegen op uw commentaar? Waarom spreekt u van een mislukking?

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: