Informatiecentrum over tram op Grote Markt

by

Informatiecentrum op de Grote Markt (foto: gemeente Groningen)

De komende vijf jaar staan in de stad Groningen meerdere ingrijpende bouwprojecten op het programma. Een nieuwe Oostwand voor de Grote Markt, de bouw van het Groninger Forum en de aanleg van tramlijnen zijn projecten die bezoekers van de stad niet zullen ontgaan. Om bezoekers en inwoners van de stad over deze projecten te informeren komt midden op de Grote Markt een tijdelijk informatiecentrum.

In dat centrum wordt ook de VVV gevestigd, dat haar huidig onderkomen kwijtraakt door de bouw van de nieuwe Oostwand. In het centrum kan men informatie krijgen over de diverse projecten zoals bouwplanningen, vergunningen, omleidingen, architectuur, schade en hinder tijdens de bouw. Ook verstrekt men in het centrum informatie over evenementen in de binnenstad. De gemeente werkt hierbij nauw samen met onder meer Marketing Groningen, het Groninger Forum en het project Regiotram.

Het ontwerp van het centrum is gebaseerd op flexibele systeembouw en is afkomstig van de gemeentelijke dienst RO/EZ en architectenbureau Noordeloos. Het informatiecentrum zal in maart 2011 opengaan voor het publiek en 5 jaar blijven staan. Hierna zal het onderkomen elders in de stad worden ingezet of gaat het in de verkoop. De gemeente verwacht jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers in het VVV-gedeelte (net als nu) en zo’n 100.000 bezoekers in het gedeelte waar informatie wordt verstrekt over de diverse bouwprojecten.

Tags: , , , ,


%d bloggers liken dit: