Nieuw college wil verder met tram

by

Na een paar weken onderhandelen zijn PvdA, GroenLinks, SP en D66 tot een collegeprogramma gekomen voor de periode 2010-2014. ‘Groningen, progressief met energie’ (PDF)  is de naam van het programma, dat vanochtend in het Stadhuis is gepresenteerd. Hoewel het nieuwe college € 45 miljoen wil bezuinigen blijft het investeren in (onder meer) de bereikbaarheid van de stad.

Om Groningen ook in de toekomst bereikbaar te houden gaat het college verder met de voorbereiding en uitvoering van de tramplannen. In het programma is daarover de volgende passage opgenomen:

“Voor de zomer verwachten we het formele besluit te kunnen nemen over de voortgang van de Regiotramplannen. We gaan daarbij uit van de financiële kaders zoals die tot op heden in de besluitvorming zijn meegegeven. Ons doel is het investerings- budget te brengen binnen de daarvoor thans beschikbare budgetten.

Als de Regiotram er komt willen we hem goed inpassen in de stad en waar nodig en/of mogelijk ook de omgeving (her) inrichten. Ook in deze zin willen we dat de komst van tram meerwaarde heeft. De komst van de tram heeft ook effecten op de ontwikkelingsmogelijkheden van Zernike, de Oosterhamrikkanaalzone/Oosterparkwijk en Ciboga. Deze effecten en de financiële gevolgen ervan gaan we in de komende periode zorgvuldig in beeld brengen.” (pagina 22)

Verder blijkt uit het programma dat voor een brede ontwikkeling van het stationsgebied de komende jaren niet voldoende geld beschikbaar is. Daarom beperkt het college zich tot wat noodzakelijk is voor de voortgang van de huidige ov-plannen.

Karin Dekker, de afgelopen jaren één van de trekkers van de Regiotram, zal ook de komende jaren de tram blijven trekken. Net als in de vorige periode houdt zij in het nieuwe college de portefeuille financiën, verkeer en vervoer.

Tags: , , , ,

Eén reactie to “Nieuw college wil verder met tram”

  1. Peter Kuijper Says:

    Hou vol en zet door!!!

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: