Gezinsbode: JOVD tegen regiotram

by

De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, stelt in een persbericht tegen de komst van de tram in Groningen te zijn. Hier het artikel over de JOVD-standpunten in de Groninger Gezinsbode, met vervolgens de reactie van GroningerTram.com daarop.

JOVD mordicus tegen Regiotram

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) afdeling Groningen is van mening dat de omstreden regiotram een gepasseerd station is. ‘Goedpraterij van GroenLinks valt dan ook niet te snappen. Volgens de jonge liberalen kleven er alleen maar nadelen aan het project: de tram is duur, onnodig, milieuonvriendelijk en dupeert stadjers. Bovendien zijn tal van alternatieven mogelijk’, aldus de JOVD in een persbericht.

‘Het huidige openbaar vervoer functioneert goed. Drukte tijdens de spits kan opgelost worden door de capaciteit van het ov te vergroten en dus meer bussen te laten rijden. Dit zou tevens een veel goedkopere oplossing zijn, waarbij het niet nodig zal zijn om heel Groningen op de schop te nemen.’

“De kosten voor een enkel tramkaartje zullen meer dan vijf euro bedragen, vijf keer meer dan een buskaartje”, aldus vicevoorzitter Ruben Fuchs. “Bovendien zullen er minder tram- dan bushaltes komen, waardoor op minder plekken uitgestapt kan worden.”

bron: website Groninger Gezinsbode, 6 november 2009

De argumenten die genoemd worden, zijn standaard en al eens ontkracht in onze sectie misverstanden over de tram, maar twee argumenten deden zelfs ons versteld staan: het tramkaartje wordt duurder en de tram is milieu-onvriendelijk…!

Dat het tramkaartje duurder wordt dan een buskaartje, is nergens op gebaseerd. Sterker nog, dat is expliciet tegengesproken door het projectbureau zelf.
En dan: de tram is milieuonvriendelijk. Over de tram zelf kan hij het niet hebben. Als hij de energiecentrale(s) bedoelt, dan is dat een heel andere discussie en geen argument tegen de tram, maar tegen de nieuwe energiecentrale.

Wat alles zegt, is de uitspraak “ik snap de goedpraterij van Groen-Links niet”. Deze houding van het JOVD is waarschijnlijk geen standpunt in de tramdiscussie (wegens het ontbreken van steekhoudende argumenten), maar de eeuwige politieke rivaliteit.

Fuchs “disst” Groen-Links en gebruikt de tram daarvoor.

Tags: , , , ,

Eén reactie to “Gezinsbode: JOVD tegen regiotram”

  1. Student&Stad ziet JOVD ontsporen « GroningerTram.com Says:

    […] op deze weblog het bericht uit de Groninger Gezinsbode over de tramstandpunten van de JOVD (“Gezinsbode: JOVD tegen regiotram“). Daarbij leverden wij commentaar op de vreemde argumenten van de jongerenorganisatie van de […]

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: